Pertunjukan Kuda Badminton 2011

Malah untuk bukan ekuestrian ia adalah percutian keluarga yang popular. Pada tahun 2011 acara itu berlangsung pada hujung minggu Paskah, 21-25 April. Keseluruhan acara itu merangkumi tempoh lima hari dengan pelbagai peluang membeli-belah yang menyaingi mana-mana pusat membeli-belah bandar. Ia menjadikan destinasi yang sempurna untuk hari keluarga Pasporbet.

Acara Tiga Hari mempamerkan dressage, merentas desa dan pertunjukan lompat. Satu acara berlangsung setiap hari yang membolehkan penonton menentukan kawasan minat mereka atau mengambil bahagian dalam rangkaian penuh acara. Pelumba bukan satu-satunya juara. Kuda-kuda hanya boleh bertanding di Badminton jika mereka memperoleh mata yang mencukupi pada musim sebelumnya untuk layak.

William Fox-Pitt telah memenangi 40 Acara Tiga Hari yang menakjubkan termasuk Mitsubishi Motors Badminton Horse Trails (2004). Pada tahun 2011 dia telah memasuki lima kuda untuk dipilih. Penyertaan dari 12 negara termasuk skuad kuat dari Jerman. Andrew Nicholson dari New Zealand mempunyai 29 penamat tetapi masih belum memenangi acara itu membawa tiga ekor kuda termasuk Pemenang Pingat Gangsa Sukan Ekuestrian Dunia yang terkenal, Nereo.

Perbicaraan telah dilanjutkan termasuk Khamis 21 April untuk memasukkan Kejuaraan Akar Umbi Mitsubishi Motors untuk penunggang baru. Semua gerai perdagangan akan dibuka untuk perniagaan termasuk #141 yang menawarkan makanan kuda Dodson & Horrell, herba dan makanan tambahan. Mereka mempunyai pakar suapan mereka di sana untuk membantu menjawab sebarang soalan atau kebimbangan pemilik mengenai diet kuda mereka. Hari tambahan ini memberi peluang kepada penonton bukan sahaja untuk melawat gerai-gerai tetapi juga untuk berjalan-jalan merentas desa.

Cancer Research UK telah dipilih sebagai Badan Amal untuk Tahun 2011 untuk Ujian Kuda Badminton Mitsubishi Motors. Ini sentiasa bermakna mereka menerima dana yang besar untuk amal mereka.

Amerika Syarikat mempunyai kontinjen enam pelumba, salah satu kontinjen terbesar mereka dalam beberapa tahun. Tiga ahli Pasukan Pemenang Perak WEG Kanada telah menyertai Amerika datang untuk Acara tiga Hari ini.

Pelumba wanita juga diwakili dengan baik. Tina Cook datang dengan tunggangan Juara Eropah 2009. Piggy French membawa dua tunggangan yang memenangi anugerah bersamanya, dan pemenang Triple Badminton Pippa Funnell akan menunggang buat kali pertama sejak 2008. Mary King, pemenang Mitsubishi Badminton Equine Trails sebelum ini, tiba dengan tiga ekor kuda untuk dipilih. Daisy Berkeley dan Lucy Wiegersma dengan kuda naib juara 2008 juga patut dilihat dengan teliti.

Mereka yang baru menyertai acara itu mempunyai rekod kemenangan yang bermakna mereka harus diawasi dengan teliti. Laura Collett telah membuat jejak emas melalui peringkat umur tertentu, dan James Robinson, yang merupakan doktor haiwan yang bekerja, mewakili penunggang bukan profesional dengan tunggangannya Comanche.

Dengan Sukan Olimpik Musim Panas London 2012 setahun lagi, pengurus pasukan Antarabangsa akan mengawasi Badminton tahun ini untuk mengira bagaimana rancangan mereka berkembang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *